Salată cu mere, spanac şi merişoare (fără gluten)
Ţi-am pregătit o reţetă sănătoasă, delicioasă şi uşor de preparat. Perfectă pentru ocaziile speciale, salata cu mere, spanac şi merişoare conţine multe ingrediente benefice pentru organism, iar preparatul conţine multe fibre şi poate fi consumat de persoanele cu intolernaţă la gluten.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru salată
300 g baby spanac proaspăt 1 măr verde, feliat 1 măr roşu, feliat 150 g caju 60 g merişoare uscate
Pentru vinegreta balsamică* (dacă nu vrei să foloseşti o variantă din comerţ):
350 ml oţet balsamic
240 ml ulei de măsline
2 linguri usturoi zdrobit
2 linguri pătrunjel uscat
1 lingură de zahăr sau mai mult, după gust
1 lingură busuioc uscat
2 linguriţe oregano uscat
Mod de preparare
Într-un bol cât mai mare, combini toate ingredientele pentru salată, cu excepţia sosului. Stropeşti salata cu dressingul (sosul cremos sau vinegreta balsamică) şi amesteci. Serveşti imediat.
Cum faci vinegreta balsamică
Într-un bol mare, amesteci oţetul balsamic, uleiul de măsline, usturoiul, pătrunjelul, zahărul, busuiocul şi oregano. O păstrezi într-o sticlă închisă ermetic, la temperatura camerei, până la 2 săptămâni.