Salată de avocado cu piept de pui şi migdale (inimă sănătoasă)

23 iunie 2016   Rețete de regim

Avocado este un fruct bogat în grăsimi. De fapt, 77% dintre caloriile sale provin din grăsimi, ceea ce înseamnă că este unul dintre cele mai grase alimente. Dar avocado nu conţine orice fel de grăsimi. Majoritatea acestora sunt, de fapt, acid oleic - un acid gras care se găseşte natural în uleiuri vegetale, precum cel de măsline.

Acidul oleic poate reduce inflamaţia şi s-a demonstrat că are efecte benefice asupra genelor legate de apariţia cancerului. Grăsimile bune care se găsesc în avocado sunt destul de rezistente în faţa oxidării, ceea ce face ca fructul de avocado să fie o variantă sănătoasă şi sigură pentru gătit. Încearcă şi tu această reţetă simplă şi bucură-te de o salată de avocado cu piept de pui şi migdale.

Ingrediente

1 piept de pui fiert sau fript (400-500 g) 3 fructe de avocado 1 lămâie 2 tije de ţelină 1 castravete mic 1/2 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri smântână 100 g migdale decojite sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Tai fructele de avocado în jumătăţi, pe lung. Scoţi miezul şi îl fărâmiţezi cu furculiţa, apoi îl stropeşti cu zeamă de lămâie.

Cureţi castravetele, îl tai felii subţiri şi îl adaugi peste pulpa de avocado. Peste toate acestea pui frunze tocate de ţelină şi amesteci. Tai carnea de pui în bucăţi mici şi o pui în castronul de salată.

Din smântână, sare, zeamă de lămâie şi puţin piper faci un sos pe care îl torni peste amestecul din bol. Omogenizezi, umpli cojile de avocado şi netezeşti conţinutul.

Toci migdalele cât mai mărunt, presari peste umplutură şi decorezi, dacă vrei, cu puţină boia de ardei dulce.

Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, colecţia Maria Cristea Şoimu, Mara Books & Publishing .

Mai multe