Salată de avocado cu quinoa şi kale

20 februarie 2017   Rețete de regim

Dacă vrei o salată cu puţine calorii şi care să fie, în acelaşi timp, o mâncare săţioasă, poţi încerca reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Este un preparat bogat în nutrimenţi.

Frunzele de kale sunt bogate în vitamine şi minerale esenţiale. Au un conţinut scăzut de calorii şi conţin o cantitate mare de proteine. Quinoa este un ingredient cu foarte multe proteine şi fibre alimentare şi are multe vitamine esenţiale. Ciupercile sunt un alt ingredient cu puţine calorii şi grăsimi. În plus, ele sunt o sursă excelentă de vitamina D. Avocado este o sursă extraordinară de proteine şi grăsimi bune şi are şi foarte multe fibre.

Ingrediente

100 g frunze kale, tocate 140 g quinoa fiartă 3 linguri de avocado (cubuleţe) 4 linguri ciuperci (cubuleţe) 1 lingură ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie ½ linguriţă pătrunjel tocat sare, după gust piper, după gust dressing de salată, opţional

Mod de preparare

Adaugi frunzele tocate de kale, quinoa fiartă, cubuleţele de avocado şi ciupercile într-un bol de salată. Le stropeşti cu uleiul de măsline şi cu zeama de lămâie. Pui pătrunjelul tocat şi condimentezi cu sare şi piper. Serveşti salata imediat, ca atare, cu sau fără dressing (cele din comerţ au multe calorii, aşa că mai bine le eviţi).

Sursa + foto: chefsavvy.com

chefsavvy.com

Mai multe