Salată de fasole cu roşii şi dovlecei

30 iunie 2017   Rețete de regim

Medicii nutriţionişti ne atrag atenţia că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate şi consumul de alimente sărate. Totodată, dacă ai colesterolul mare, ar trebui să consumi mai multe grăsimi benefice şi mai multe alimente bogate în fibre. Când eşti la regim, încearcă reţeta aceasta de salată.

Ingrediente

1 lingură ulei 1 ceapă roşie potrivită, tăiată julien 2 căţei de usturoi, feliaţi 1 lingură boia 250 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 1 dovlecel potrivit, feliat 420 g fasole albă la conservă, scursă şi spălată 1 linguriţă oţet balsamic ½ legătură pătrunjel tocat 80 g rucola 4 felii de pâine integrală, prăjită, pentru servire piper

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Căleşti ceapa, amestecând, 5 minute sau până se înmoaie. Adaugi usturoiul şi îl căleşti, amesteci şi îl ţii pe foc 1 minut. Adaugi boiaua şi le căleşti pe toate 30 de secunde, până se combină aromele.

Adaugi roşiile cherry şi feliile de dovlecel. Le sotezi 3-4 minute, până când roşiile încep să se înmoaie. Adaugi fasolea albă şi torni oţetul. Mai ţii 5 minute în tigaie sau până se încălzesc ingredientele. Pui pătrunjelul tocat. Condimentezi cu piper. Serveşti salata caldă, în farfurii, cu frunze de ruccola şi felii de pâine integrală.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe