Salată de fructe citrice cu migdale (vitamina C)
Dacă organismul tău are carenţă de vitamina C, poţi rezolva problema simplu: incluzi în alimentaţia ta fructe sau legume cu un conţinut bogat de vitamina C. Aşa că poţi încerca reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi: o delicioasă salată de fructe cu portocale, grepfrut, kiwi şi migdale prăjite. Pentru a-ţi stimula sistemul imunitar în sezonul rece, oferă-ţi o doză bună de vitamina C. Acest antioxidant se găseşte în numeroase alimente, începând de la cartofi şi până la ardeii graşi. Dar şi fructele citrice conţin multă vitamina C.
Ingrediente
3 portocale
1 grepfrut roşu mare
3 kiwi (fructele să fie tari, coapte, tăiate felii)
2 linguri de merişoare deshidratate
2 linguri migdale feliate, prăjite (alune sau caju)
frunze de mentă, opţional, pentru decor
Mod de preparare
Cu un cuţit zimţat, tai coaja şi partea albă a portocalelor şi a grepfrutului. Le tai deasupra unui bol, tai feliile între membrana albă şi laşi pulpa fructelor citrice să cadă în bol. Dacă vrei, storci puţină zeamă deasupra fructelor. Adaugi feliile de kiwi şi merişoarele deshidratate şi amesteci uşor salata de fructe. Împarţi cantitatea în 4 boluri şi la fiecare porţie pui câteva migdale prăjite. Dacă nu ai migdale, poţi folosi alune sau caju.
Sursa: womenshealthmag.com
Smoothie cu kiwi şi căpşuni (vitamina C)
Smoothie cu kiwi şi căpşuni (vitamina C)
Clătite cu dovlecei (vitamina C)
Clătite cu dovlecei (vitamina C)