Salată de kale, quinoa şi avocado

9 martie 2017   Rețete de regim

Atunci când ai o deficienţă de fier şi medicul ţi-a pus deja diagnosticul de anemie, ai nevoie de cât mai multe alimente bogate în fier, un mineral esenţial pentru sănătatatea ta. Tocmai de aceea, merită să încerci această reţetă de salată de kale, quinoa şi avocado.

Quinoa conţine foarte mult fier. Acesta îţi menţine sănătatea globulelor roşii din sânge şi se află la baza formării hemoglobinei. Fierul transportă oxigenul de la o celulă la alta şi furnizează mari cantităţi de oxigen muşchilor noştri, pentru a ajuta la contracţia lor. Fierul, totodată, contribuie la funcţia cerebrală, deoarece creierul ia aproximativ 20% din oxigenul din sângele tău. Există mai multe beneficii ale fierului, cum ar fi reglarea temperaturii corpului, faptul că ajută la activitatea enzimelor şi la metabolismul energetic.

Frunzele de kale, o rudă a verzei, sunt bogate în fibre şi apă. Ele conţin vitamine care contribuie la absorbţia fierului în organism. O cană de frunze de kale fierte oferă organismului 53,3 mg de vitamina C, de care corpul are nevoie pentru a produce şi menţine nivelul colagenului, o proteină esenţială pentru structura pielii, părului şi oaselor noastre. Vitamina C, totodată, ajută la absorbţia fierului, iar după cum susţin specialiştii, kale este o legumă bogată în fier (1,17 mg la o cană, frunze fierte) şi are un conţinut ridicat de vitamina C, care poate preveni căderea părului, asociată cu lipsa de fier.

Salată de kale, quinoa şi avocado – Ingrediente

1 cană şi ½ frunze de kale, tocate ¾ cană quinoa fiartă 3 linguri avocado, tăiat cubuleţe 4 linguri ciuperci, tăiate cubuleţe 1 lingură ulei 2 linguri zeamă de lămâie ½ linguriţă pătrunjel tocat sare, după gust piper, după gust dressing de salată din comerţ, opţional

Salată de kale, quinoa şi avocado – Mod de preparare

Adaugi într-un bol mare de salată frunzele de kale, cubuleţele de avocado şi cele de ciuperci. Le stropeşti cu uleiul şi adaugi zeama de lămâie. Presari pătrunjelul tocat şi adaugi sare şi piper. Amesteci şi serveşti salata imediat, ca atare. Dacă doreşti, adaugi un dressing din comerţ, după preferinţă.

Sursa + foto: chefsavvy.com

Mai multe