Salată de năut cu brânză feta

21 aprilie 2017   Rețete de regim

Boabele de năut au un conţinut ridicat de fibre, iar acesta este un motiv în plus pentru a le include mai des în meniul tău. În funcţie de vârstă sau de sex, necesarul tău zilnic de fibre variază de la 21 de grame până la 38 de grame pe zi. Iar 1 cană de boabe de năut îţi oferă o treime din necesarul tău zilnic de fibre alimentare.

Fibrele care se găsesc în alimente precum năutul contribuie la senzaţia de saţietate, te ajută să mănânci mai puţin, iar asta înseamnă beneficii în plus pentru subţierea taliei tale. Năutul conţine fibre solubile, care scade colesterolul „rău“ din sânge.

Salată de năut cu brânză feta – Ingrediente

1 ceapă roşie mică, descojită 1-2 ardei iuţi proaspeţi, fără seminţe 2 pumni de roşii mici, galbene sau roşii 1 lămâie ulei de măsline sare piper negru măcinat 410 g năut de la conservă, scurs 1 mână de frunze de mentă, tocate 1 mână de busuioc, tăiat fin 100 g brânză feta

Salată de năut cu brânză feta – Mod de preparare

Tai ceapa roşie cât mai fin. Toci ardeii iuţi, apoi tai roşiile şi le amesteci cu ceapa şi ardeii iuţi. Le pui pe toate într-un bol şi storci peste ele zeama de la jumătate de lămâie şi torni 3 linguri de ulei de măsline. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Încălzeşti boabele de năut într-o cratiţă şi apoi pui cam 90% dintre lee în bolul cu celelalte ingrediente. Pasezi boabele de năut rpmase şi le adaugi şi pe acestea în bol – vor da salatei tale o consistenţă cremoasă. Laşi năutul să se marineze puţin şi serveşti apoi la temperatura camerei.

Chiar înainte de servire, asezonezi salata cu mentă proaspătă şi busuioc verde. Guşti şi dacă e cazul mai adaugi sare şi piper şi, dacă vrei, adaugi zeama de la jumătatea de lămâie care ţi-a rămas. Pui salata în farfurii şi deasupra fărâmiţezi brânza feta.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Salată de năut cu legume, de post

Salată de năut cu legume, de post

Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post

Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post

Mâncărică de năut cu chimion şi roşii

Mâncărică de năut cu chimion şi roşii

Mâncărică de spanac şi năut de post

Mâncărică de spanac şi năut de post

Gustare crocantă din năut – Reţetă de post

Gustare crocantă din năut – Reţetă de post

Mai multe