Salată de orez cu sfeclă roşie
Voiam de multă vreme să prepar această salată de orez cu sfeclă roşie, iar aseară am avut timp să o fac. Rezultatul a fost absolut delicios.
De ce ai nevoie pentru salată de orez cu sfeclă roşie
2 sfecle roşii
3 morcovi
100 g orez
400 ml apă
½ de lămâie
1 lingură ulei
mentă proaspătă
sare
piper
Cum se prepară salata de sfeclă roşie cu orez
Dai drumul la cuptor. Pui sfeclele spălate în folie de aluminiu, le ungi cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le înfăşori şi le ţii la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele. Le laşi la răcorit şi le descojeşti.
Ungi cu ulei şi morcovii curăţaţi, îi condimentezi cu sare şi piper, după gust şi-i coci aproximativ 20 de minute.
Fierbi orezul în apă cu sare, până se înmoaie şi nu mai are apă.
Toci legumele şi le amesteci cu orezul, adaugi zeama de lămâie, condimentezi, dacă mai este nevoie şi presari menta măcinată.