Salată de păpădie
30 aprilie 2018
Rețete de regim
Fiindcă e sezonul „rucolei româneşti“, iată o reţetă uşoară din păpădie, ale cărei frunze sunt foarte bune pentru salată. E bine să culegi frunzele dimineaţa, ca să nu fie amare.
De ce ai nevoie ca să faci salată de păpădie:
1 mână mare de frunze de păpădie, spălate, scurse şi rupte bucăţi mai mici
3 cepe verzi tocate
1 legătură mărar
1⁄4 ceaşcă ulei de măsline
zeama de la
⁄
sare
piper negru măcinat
1 felie de lămâie, pentru ornat
Cum prepari salată de păpădie:
Pui toate ingredientele până la ulei într-un castron mare şi le amesteci. Într-un bol amesteci uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Torni peste salată. Ornezi cu o felie de lămâie.