Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

14 noiembrie 2016   Rețete de regim

Porumbul şi ardeiul gras, în combinaţie cu carnea de pui şi cu orzul perlat, fac din acest preparat o variantă câştigătoare. În plus, dacă vrei să adopţi o dietă echilibrată şi să renunţi la grăsimi, o porţie de pui cu orz perlat şi porumb te va ajuta să ţii colesterolul sub control.

Ingrediente

60 ml zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă 2 linguriţe boia 1 căţel de usturoi zdrobit 2 fileuri din piept de pui (fiecare să aibă 200 g) 220 g orz perlat ulei de măsline 290 g boabe de porumb 1 ardei gras roşu mic, tocat 4 cepe franţuzeşti (şalote), tăiate fin ½ legătură pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Combini zeama de lămâie, boiaua şi usturoiul într-o cană. Aşezi pieptul de pui (tăiat fileuri) într-un vas ceramic. Adaugi jumătate din compoziţia de zeamă de lămâie şi întorci carnea pe toate părţile, ca să se acopere bine. Înveleşti vasul cu folie de plastic şi îl dai la frigider 20 de minute, ca să se marineze carnea.

Între timp, fierbi orzul perlat (arpacaşul) într-o cratiţă mare cu apă fierbinte, 20 de minute, până se înmoaie. Clăteşti boabele sub un jet de apă rece, le scurgi şi le pui într-un bol mare.

Încingi o tigaie la foc mare, pui ulei de măsline, adaugi porumbul şi îl căleşti, amestecând din când în când, 2 minute. Adaugi ardeiul gras tocat şi ceapa şi le rumeneşti, amestecând, 1 minut, până când porumbul s-a rumenit.

Adaugi compoziţia din tigaie, pătrunjelul tocat şi compoziţia din zeama de lămâie peste orzul fiert. Guşti şi condimentezi cu piper măcinat. Amesteci bine până când se combină ingredientele.

Ştergi tigaia cu un prosop curat, o încingi la foc mediu spre mare, o ungi iar cu ulei de măsline. Scurgi carnea de pui din marinată şi o rumeneşti 4 minute, pe fiecare parte, până când este pătrunsă. Dai pieptul de pui deoparte, ca să se răcească puţin.

Feliezi carnea, împarţi compoziţia de orz în bolurile în care vei servi mâncarea, iar deasupra aşezi bucăţelele de pui.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Fulgi de ovăz cu caise (colesterol)

Fulgi de ovăz cu caise (colesterol)

Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)

Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)

Pui cu broccoli şi tăiţei (colesterol)

Pui cu broccoli şi tăiţei (colesterol)

Fasole verde cu ciuperci şi ceapă (colesterol)

Fasole verde cu ciuperci şi ceapă (colesterol)

Mai multe