Salată de pui cu trei tipuri de mere (intoleranţă la gluten)

6 mai 2016   Rețete de regim

Dacă suferi de boala celiacă sau intoleranţă la gluten, nu te gândi că s-au dus zilele în care puteai să mănânci alimente gustoase. Glutenul, o proteină care se găseşte în grâu, orz şi secară, poate să apară în tot felul de preparate şi să îţi producă multe simptome neplăcute. Aşa că îţi prezentăm o reţetă fără gluten, care te va ajuta să ţii boala celiacă sub control şi totodată să te bucuri de o salată delicioasă cu pui şi trei tipuri de mere. Scapi astfel de gluten, dar nu şi de proteine, fibre şi antioxidanţi, preparând această salată de pui. Deoarece unele maioneze conţin gluten, cumpără o variantă care nu are această proteină şi verifică lista de ingrediente.

Salată de pui cu trei tipuri de mere – Ingrediente (4 porţii)

4 bucăţi de piept de pui, fără os şi fără pieliţă 100 g mere roşii (tăiate cubuleţe) 100 g mere renne (tăiate cubuleţe) 60 g mere verzi golden (tăiate cubuleţe) 120 g ţelină tăiată fin 3 linguri nuci pecan, prăjite 1/4 cană maioneză light 2 linguri smântână cu puţine grăsimi 1-2 linguriţe muştar (nu doar pastă, ci şi cu boabe) 1 linguriţă de tarhon proaspăt tocat sau uscat sare, după gust piper negru măcinat, după gust

Salată de pui cu trei tipuri de mere – Mod de preparare

Aşezi puiul într-o cratiţă mică şi îl acoperi cu apă. Fierbi până dă în clocot. Acoperi, iei cratiţa de pe foc şi o laşi 15 minute. Scurgi apa, laşi carnea să se răcească şi o tai în fâşii mari.

Combini într-un bol pieptul de pui mărunţit, merele tăiate cubuleţe, ţelina şi nucile pecan. Amesteci uşor până când carnea se acoperă bine cu restul ingredientelor.

Separat, amesteci maioneza, smântâna, muştarul, tarhonul, sarea şi piperul. Torni acest dressing peste amestecul de pui şi mere, amesteci uşor ingredientele până sunt complet acoperite de sos. Apoi acoperi salata şi o laşi să se răcească cel puţin 30 de minute.

Sursa: health.com.

Mai multe