Salată de quinoa cu caise uscate şi spanac (tensiune arterială)

10 noiembrie 2015   Rețete de regim

Această salată cu mici „bijuterii“ de caise uscate pot deveni o obişnuinţă pentru o cină săptămânală. Poţi prepara şi un dressing.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru sos 1/4 cană zeamă lămâie 2 linguri iaurt slab 1 1/2 linguriţă miere 1/4 linguriţă chimion 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 linguriţă praf ghimbir 1/4 cană ulei de măsline sare piper

Pentru salată

1 cană quinoa

2 linguri ulei măsline

2 căţei usturoi, pisaţi

1/2 cană caise uscate, tocate

2 căni apă

1/4 sare

2-3 cană sos

1 cană roşii cherry, tăiate pe jumătate

1 ceapă roşie, tocată

8 căni spanac proaspăt

1/4 cană fulgi migdale

Mod de preparare

Prepari dressingul astfel: baţi zeama de lămâie, iaurtul, mierea, chimionul, scorţişoara şi ghimbirul într-un bol mic. Încorporezi cu grijă 1/4 cană ulei astfel încât dressingul va deveni moale şi mai gras. Asezonezi cu sare şi piper.

Pentru salată: rumeneşti quinoa într-o tigaie la foc mediu, amestececând des, până când devine aromată şi începe să fie crocantă, cam 5 minute. Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi usturoiul şi amesteci din când în când, până când devine auriu, cam 1 minut. Adaugi caisele şi quinoa; laşi pe foc 3-4 minute.Adaigi apă şi sare şi laşi să fiarbă. dai focul mai încet şi laşi să fiarbă fără capac până când se înmoaie quinoa, iar lichidul este absorbit, cam 15-18 minute.

Transferă quinoa într-un vas mediu şi amestecă cu o treime din dressing. lasă să se răcească 10 minute. Înainte de a servi, adaugi roşiile şi ceapa peste quinoa. Amesteci. Şi amesteci şi spanacul cu restul de dressing şi îl împarţi pe 4 farfurii. Pui salata de quinoa deasupra şi serveşti cu migdale pe deasupra.

Mai multe