Salată de quinoa cu caise uscate şi spanac (tensiune arterială)
Această salată cu mici „bijuterii“ de caise uscate pot deveni o obişnuinţă pentru o cină săptămânală. Poţi prepara şi un dressing.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru sos 1/4 cană zeamă lămâie 2 linguri iaurt slab 1 1/2 linguriţă miere 1/4 linguriţă chimion 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 linguriţă praf ghimbir 1/4 cană ulei de măsline sare piper
Pentru salată
1 cană quinoa
2 linguri ulei măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1/2 cană caise uscate, tocate
2 căni apă
1/4 sare
2-3 cană sos
1 cană roşii cherry, tăiate pe jumătate
1 ceapă roşie, tocată
8 căni spanac proaspăt
1/4 cană fulgi migdale
Mod de preparare
Prepari dressingul astfel: baţi zeama de lămâie, iaurtul, mierea, chimionul, scorţişoara şi ghimbirul într-un bol mic. Încorporezi cu grijă 1/4 cană ulei astfel încât dressingul va deveni moale şi mai gras. Asezonezi cu sare şi piper.
Pentru salată: rumeneşti quinoa într-o tigaie la foc mediu, amestececând des, până când devine aromată şi începe să fie crocantă, cam 5 minute. Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi usturoiul şi amesteci din când în când, până când devine auriu, cam 1 minut. Adaugi caisele şi quinoa; laşi pe foc 3-4 minute.Adaigi apă şi sare şi laşi să fiarbă. dai focul mai încet şi laşi să fiarbă fără capac până când se înmoaie quinoa, iar lichidul este absorbit, cam 15-18 minute.
Transferă quinoa într-un vas mediu şi amestecă cu o treime din dressing. lasă să se răcească 10 minute. Înainte de a servi, adaugi roşiile şi ceapa peste quinoa. Amesteci. Şi amesteci şi spanacul cu restul de dressing şi îl împarţi pe 4 farfurii. Pui salata de quinoa deasupra şi serveşti cu migdale pe deasupra.