Salată de sfeclă cu mazăre şi sos de mentă

13 ianuarie 2017   Rețete de regim

Această reţetă simplă te ajută să îţi menţii inima sănătoasă. Legumele conţin numeroase vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătatea acestui organ important, aşa că merită să încerci reţeta noastră.

Ingrediente

750 g sfecle roşii mici 100 g mazăre congelată

Pentru dressing

65 g iaurt grecesc simplu

2 linguriţe apă rece

1 lingură frunze de mentă proaspete, tocate

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Înveleşti fiecare sfeclă roşie în folie de aluminiu. Le aşezi într-o tavă de copt. Le dai la cuptor 40 de minute sau până când se înmoaie legumele. Le dai deoparte 10 minute sau până se răcesc suficient ca să le poţi manevra. Îndepărtezi folia şi descojeşti legumele, apoi le tai sferturi.

Între timp, fierbi mazărea congelată într-o cratiţă cu apă clocotită, 2 minute sau până când se înmoaie boabele. Când sunt gata, le scurgi.

Combini iaurtul, apa rece şi menta într-o carafă mică. Aşezi sfecla tăiată şi mazărea într-un bol şi torni peste salată sosul de iaurt cu mentă.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Salată crocantă cu sfeclă roşie şi brânză feta

Salată crocantă cu sfeclă roşie şi brânză feta

Salată de sfeclă cu brânză feta

Salată de sfeclă cu brânză feta

Salată de sfeclă cu sos de grepfrut

Salată de sfeclă cu sos de grepfrut

Mai multe