Salată italiană de fasole

21 martie 2017   Rețete de regim

Scrie-ţi lista de cumpărături şi bucură-te de această reţetă clasică de salată. Cercetările arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate, precum şi aportul de sare. Dacă şi tu vrei să reduci nivelul colesterolului din sânge, include în dieta ta mai multe alimente bogate în grăsimi bune şi fibre.

Salată italiană de fasole – Ingrediente

50 ml ulei de măsline 1 ceapă roşie mică, tocată 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 tijă de ţelină, tăiată fin 1 ardei iute roşu, fără seminţe, tocat 400 g fasole „Borlotti“ (boabele cu pete mici), de la conservă, spălată 400 g fasole albă, de la conservă, spălată 2 roşii, fără seminţe, tăiate fin ½ legătură pătrunjel, tocat 1 lingură oţet din vin roşu sare piper

Salată italiană de fasole – Mod de preparare

Încingi uleiul la foc mic. Adaugi ceapa, usturoiul, ţelina şi ardeiul iute. Le sotezi 3 minute sau până când vezi că ceapa şi ţelina s-au înmuiat. Adaugi cele două tipuri de boabe de fasole, scurse în prealabil. Ţii pe foc 5 minute sau până se încălzesc. Dai de pe aragaz şi laşi legumele să se răcească puţin.

Adaugi roşiile, pătrunjelul şi oţetul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti salata imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Salată cu avocado (colesterol)

Salată cu avocado (colesterol)

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de pui cu orz perlat şi porumb (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Salată de fasole neagră cu orez brun (colesterol)

Mai multe