Salată Nicoise cu somon (sănătatea creierului şi a sistemului nervos)

4 august 2016   Rețete de regim

Acizii graşi Omega-3 care se găsesc în carnea de somon cresc eficienţa funcţiilor creierului, îmbunătăţesc memoria şi o menţin activă în timpul orelor lungi de muncă, la birou.

Împreună cu aminoacizii care se găsesc în carnea de somon, vitaminele A, D şi seleniu, aceşti acizi graşi Omega-3 protejează sistemul nervos de acţiunea unor factori legaţi de înaintarea în vârstă, cum ar fi tratamentele cu antidepresive.

Totodată, substanţele nutritive din somon relaxează creierul şi sunt de ajutor în tratarea unor boli precum Alzheimer şi Parkinson. Încearcă şi tu această reţetă de salată Nicoise cu somon, recomandată de renumitul bucătar Jamie Oliver.

Salată Nicoise cu somon – Ingrediente

240 g file de somon ulei de măsline 200 g cartofi noi 100 g fasole verde 2 ouă 1 salată verde lăptucă 1 mână de măsline negre, cu sâmburi 4 roşii potrivite, prunişoare

Pentru dressing

1 căţel de usturoi

3 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 lămâie

1 linguriţă muştar de Dijon

sare

piper

Salată Nicoise cu somon – Mod de preparare

Condimentezi somonul cu sare grunjoasă şi piper, după gust, îl pui (cu partea cu pielea în jos) într-o tigaie încinsă, cu 3 linguri de ulei de măsline. Îl rumeneşti 4 minute, apoi îl întorci pe partea cealaltă şi îl rumeneşti încă 2 minute. Scoţi peştele din tigaie şi îl laşi să se răcească, apoi îl desfaci cu o furculiţă în bucăţi mai mici.

Tai cartofii noi în jumătăţi şi îi fierbi împreună cu tecile de fasole verde până se înmoaie, apoi îi pui în apă rece. Fierbi ouăle într-o cratiţă cu apă fierbinte, 6 minute, până sunt fierte tari, le scoţi, le cureţi şi le tai în patru.

Pentru dressing, cureţi şi tai fin usturoiul, îl combini într-un bol mare cu uleiul de măsline extravirgin, zeama de lămâie, muştarul şi un praf de sare şi piper, după gust. Adaugi frunzele de salată verde peste dressing, alături de cartofii noi, tecile de fasole şi măslinele negre.

Tai roşiile în felii mai groase, le pui în acelaşi bol şi amesteci bine pentru a se acoperi cu dressingul. Împarţi salata Nicoise în 2 boluri şi în fiecare adaugi ouăle fierte tăiate în sferturi şi bucăţile de somon.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

File de somon marinat în lapte bătut

File de somon marinat în lapte bătut

Rulouri de castravete cu somon

Rulouri de castravete cu somon

Somon pe pat de salată cu roşii cherry FOTO

Somon pe pat de salată cu roşii cherry FOTO

Mai multe