Sărmăluţe cu orez în foi de viţă (colesterol)

15 februarie 2016   Rețete de regim

Mmmm, aromatele şi gustoasele sărmăluţe! Iată o reţetă şi delicioasă şi sănătoasă, tocmai bună pentru cei care au problemă cu colesterolul!

Ingrediente (30 sărmăluţe)

30 frunze viţă 200 g orez 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 100 ml iaurt pătrunjel 2 ardei graşi roşii sare piper

Mod de preparare

Speli în două-trei ape orezul şi îl laşi să stea în apă rece. Separat căleşti cepele, curăţate şi tocate, în jumătate din cantitatea de ulei încins. Adaugi peste ceapă orezul scurs bine şi ardeii tăiaţi foarte fin.

Între timp, speli frunzele de viţă, le rupi codiţele, apoi le opăreşti în apă fierbinte până când îşi schimbă culoarea. Le laşi la scurs într-o strecurătoare.

Amesteci în umplutură cu o lingură de lemn şi laşi 10 minute, la foc mic. Sărezi, după gust, şi condimentezi cu piper. Laşi să se răcească. Omogenizezi amestecul. Pui pe frunzele de viţă câte o lingură din compoziţia cu orez şi formezi sarmalele. Le aşezi într-un vas cu pereţi înalţi. Acoperi cu apă caldă, adaugi uleiul rămas şi fierbi 1 oră pe aragaz şi 1 oră la cuptor. Serveşti cu iaurt şi pătrunjel tocat.

Mai multe