Sfeclă coaptă, aromată cu tarhon
O reţetă de regim care poate fi garnitura oricărui pereparat cu carne.
De ce ai nevoie pentru sfeclă coaptă
1 kg sfeclă roşie
100 ml oţet balsamic
100 g zahăr
sare
piper
ulei
4 linguriţe tarhon proaspăt
Cum se prepară sfecla coaptă
Cureţi sfecla, o feliezi şi o fierbi într-un vas cu apă şi sare 20-30 de minute, până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la scurs.
Separat, combini oţetul cu zahărul, le pui pe foc şi le laşi să fiarbă până când siropul se prinde de lingură.
Dai drumul la cuptor. Pui feliile de sfeclă într-o tavă cu hârtie de copt, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei şi presari tarhonul. Le laşi la copt 10 minute, le scoţi, le ungi cu oţetul balsamic şi le dai din nou la cuptor 5 minute. Le ungi din nou cu oţet înainte să le serveşti.