Somon cu lămâie şi portocală (conţinut redus de carbohidraţi)
Acest preparat apetisant te va cuceri de îndată. Carnea de somon este foarte săţioasă, aşa că nu te vei mai confrunta cu senzaţia de foame. În plus, preparatul conţine foarte puţini carbohidraţi.
Reţine: carbohidraţii buni ajută la reglarea colesterolului şi îţi oferă o cantitate suficientă de energie pe parcursul zilei. Este important să mănânci carbohidraţi complecşi, deoarece ei contribuie la senzaţia de saţietate, iar pe parcursul zilei, nu vei mai simţi tot timpul că îţi este foame.
Capcana este că, dacă vei mânca acel tip de carbohidraţi „răi”, cei simpli, consecinţa poate fi creşterea în greutate, mai ales dacă nu eşti o persoană activă. Excesul de carbohidraţi simpli, precum zahărul, poate determina creşterea nivelului de zahăr din sânge. Reţeta de mai jos a fost special concepută în acest sens şi conţine carbohidraţi complecşi, care te ajută să îţi menţii greutatea la un nivel normal.
Somon cu lămâie şi portocală – Ingrediente
1,3 – 1,4 kg file de somon (fără piele) 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 portocală, tăiată felii subţiri 1 lămâie, tăiată felii subţiri 12 crenguţe de cimbru proaspăt
Somon cu lămâie şi portocală - Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la foc mare, aşezi somonul pe o tavă nu foarte adâncă, tapetată cu hârtie de copt. Stropeşti peştele cu puţin ulei de măsline şi îl condimentezi cu ¾ linguriţă de sare şi ½ linguriţă de piper. Aşezi în tavă şi peste somon feliile de portocală şi cele de lămâie. Pui crenguţele de cimbru din loc în loc.
Dai tava la cuptor până când se rumeneşte somonul şi este pătruns, aproximativ 20-25 de minute. Foloseşti 2 spatule mari şi muţi cu grijă somonul pe un platou mare, apoi decorezi cu feliile de lămâie şi portocală, iar deasupra pui crenguţe de cimbru.
Sursa: www.realsimple.com
Foto: backtoorganic.com
Somon la cuptor în sos de roşii
Somon la cuptor în sos de roşii