Somon cu legume în folie de aluminiu (sistemul osos)
Carnea de somon este unul dintre cele mai hrănitoare alimente. Nu doar că somonul conţine cel mai mare procent de acizi graşi Omega-3, dar este bogat în vitamine şi minerale. În plus, acizii graşi Omega-3 te ajută să îţi menţii sistemul osos la un nivel optim.
Cercetările recente au scos la iveală că un consum regulat de Omega-3 te poate ajuta să ţii osteoporoza la distanţă. De fapt, cercetătorii americani au observat că femeile care au avut un nivel mai ridicat de Omega-3 în sânge au avut mai puţine fracturi de şold.
Inflamaţia este un factor major care contribuie la resorbţia osoasă - un proces în care ţesutul osos este distrus. Deoarece somonul (o carne bogată în Omega-3) este un antiinflamator natural, consumând în mod regulat preparat cu acest peşte delicios, vei descoperi o modalitate excelentă de a-ţi menţine oasele puternice şi sănătoase. Încearcă, de exemplu, o reţetă de somon cu legume, în folie de aluminiu.
Ingrediente
4 fileuri de somon 2 dovlecei verzi mici, feliaţi 2 dovlecei galbeni mici, feliaţi 2 cepe sau şalote (una tocată, una tăiată rondele subţiri) 1 căţel de usturoi, mărunţit 2 ½ linguri de ulei de măsline sare piper negru măcinat 1 ½ linguri de zeamă de lămâie 1 roşii mari, tăiate cubuleţe 1 lingură de cimbru proaspăt, tocat ¾ linguriţă oregano uscat ½ linguriţă maghiran uscat
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Tai 4 folii de aluminiu în bucăţi lungi de 40-50 cm. Amesteci feliile de dovlecei cu ceapa şi usturoiul, împreună cu 1 lingură de ulei de măsline. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi împarţi legumele în cele 4 folii de aluminiu. Le aşezi în centrul foliei.
Ungi bucăţile de somon cu 1 lingură de ulei de măsline, condimentezi peştele pe ambele părţi cu sare şi piper, apoi aşezi câte un file peste legumele aranjate pe folie. Stropeşti carnea cu zeamă de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper.
Amesteci roşiile, restul de ceapă tocată, cimbrul, oregano şi maghiranul cu 1 lingură şi jumătate de ulei de măsline şi potriveşti de sare şi piper. Împarţi compoziţia de roşii peste somon.
Îndoi marginile foliei şi împachetezi peştele şi legumele cât mai bine.
Pui pacheţelele pe o tavă de copt şi dai la cuptorul încins, în prealabil, 25-30 de minute, până când somonul este făcut. Timpul de coacere variază în funcţie de cât de groase sunt bucăţile de peşte.
Când sunt gata, desfaci cu grijă folia, ca să nu te arzi, şi serveşti somonul cald, pe pat de legume.
Somon cu sos de portocale şi rozmarin
Somon cu sos de portocale şi rozmarin
Salată Nicoise cu somon (sănătatea creierului şi a sistemului nervos)
Salată Nicoise cu somon (sănătatea creierului şi a sistemului nervos)