Somon cu roşii, spanac şi capere

5 ianuarie 2017   Rețete de regim

Somonul are o paletă largă de beneficii pentru sănătate, cum ar fi faptul că oferă protecţie inimii şi sistemului osos. În plus, somonul este o sursă excelentă de vitamina D, aşa că dacă îl combini cu spanacul (un aliment bogat în calciu), vei descoperi un aliat excelent pentru a lupta împotriva osteoporozei.

Condimentează somonul, prepară-l la tavă şi serveşte-l cu roşii sotate, spanac şi capere. Reţeta aceasta îţi va încânta papilele gustative şi te va ajuta să ai oase mai puternice.

Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri de somon (cu tot cu piele) piper negru, după gust 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă potrivită, tocată 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 450 g roşii mici sau medii 90 g spanac baby 1 lingură capere, clătite şi scurse 1 lămâie tăiată în sferturi

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă termorezistentă cu puţin ulei.  Aşezi fileurile de somon în ea, cu partea cu pielea în sus, le condimentezi cu sare şi piper şi le dai la cuptor, fără să le întorci, 8-10 minute, până când somonul este pătruns. Dacă vrei, poţi folosi funcţia de broiler a cuptorului sau poţi prepara peştele pe grătar.

Între timp, încingi uleiul la foc mediu, adaugi ceapa şi usturoiul. Le căleşti şi amesteci din când în când, până se înmoaie, aproximativ 7 minute. Adaugi roşiile, spanacul şi caperele. Mai sotezi 2 minute. Iei vasul de pe foc.

Scoţi somonul din tavă şi îl aşezi pe farfurii. Torni amestecul de roşii şi spanac peste fileuri , storci zeama de lămâie şi serveşti preparatul cald.

Timp de preparare: 25 de minute

Sursa + foto:

www.everydayhealth.com

Somon cu broccoli la tavă

Somon cu broccoli la tavă

Salată cu păstrăv somonat

Salată cu păstrăv somonat

Somon la cuptor cu lămâie

Somon la cuptor cu lămâie

Mai multe