Somon cu unt şi usturoi, în folie

15 iunie 2017   Rețete de regim

Cercetările arată că un consum regulat de alimente bogate în Omega-3 te ajută să ţii osteoporoza la distanţă. De fapt, când nu provine din crescătorii, carnea de somon este unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă, susţin nutriţioniştii.

Somonul are beneficii multiple, cum ar fi prevenirea atacurilor de cord. De asemenea, cercetătorii americani au observat că femeile care au niveluri mai ridicate de acizi graşi Omega-3 în sânge au înregistrat mai puţine fracturi de şold. Inflamaţia din organism contribuie la resorbţia osoasă, un proces prin care ţesuturile oaselor se descompun.

Şi deoarece somonul bogat în Omega-3 este un aliment care luptă în mod natural contra inflamaţiei, consumând regulat acest peşte delicios vei descoperi o modalitate excelentă de a-ţi menţine oasele sănătoase.

Ingrediente

570 g somon 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi, tocaţi 3 linguri unt topit ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper negru măcinat ¼ linguriţă oregano ¼ fulgi de ardei iute roşu 1 lingură pătrunjel tocat, pentru ornat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o tavă de copt cu folie de aluminiu. Folia ar trebui să fie suficient de mare pentru a acoperi peştele.

Într-un vas mic, adaugi zeama de lămâie, usturoiul şi untul topit. Amesteci toate ingredientele până se omogenizează.

Aşezi somonul în tava pregătită. Torni compoziţia de unt peste peşte. Condimentezi cu sare, piper, oregano şi fulgi de ardei iute. Îndoi marginile foliei de aluminiu peste somon şi te asiguri că este bine sigilat, astfel încât să nu iasă sosul.

Dai tava la cuptor şi laşi peştele să se coacă 15-20 de minute. Desfaci folia şi laşi peştele să se rumenească 2-3 minute. Atenţie, să nu îl laşi să se ardă prea tare. Scoţi tava din cuptor şi presari pătrunjelul tocat. Dacă vrei, serveşti somonul cu o garnitură de legume, cu o salată sau cu orez fiert sau quinoa.

Sursa + foto: www.primaverakitchen.com

www.primaverakitchen.com

Mai multe