Somon la cuptor
Consumul de sodiu este mai mare decât ne recomandă specialiştii. Pentru a-ţi menţine inima sănătoasă, alege reţete care nu conţin sare şi care nu cresc tensiunea arterială. Aşa cum probabil ştii, hipertensiunea afectează un procent mare din populaţia ţării noastre şi este cauza principală a bolilor cardiovasculare. Protejează-ţi inima şi consumă preparate fără sare.
Somon la cuptor – Ingrediente (4 porţii)
4 fileuri de somon (fiecare de 150 g) 2 linguriţe ulei de măsline + 2 linguri piper negru măcinat 3 roşii tocate 2 cepe mici tocate 2 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă 1 linguriţă oregano uscat 1 linguriţă cimbru uscat
Somon la cuptor – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Stropeşti somonul cu 2 linguriţe de ulei de măsline şi îl presari cu piper. Într-un bol, pui roşiile tocate şi le amesteci bine cu ceapa, adaugi 2 linguri de ulei, zeama de lămâie, oregano, cimbru şi piper.
Aşezi un file de somon (cu partea unsă cu ulei în jos) pe o bucată de folie de aluminiu. Îndoi capetele foliei pentru a-i da forma unei spirale. Torni compoziţia de roşii şi legume peste somon. Îndoi capetele foliei, astfel încât să acoperi complet peştele şi legumele. Sigilezi bine şi repeţi procedura pentru fiecare file de somon.
Pui somonul învelit în folie într-o tavă de copt. Dai la cuptor şi laşi 25 de minute, până se coace somonul. Cu o spatulă mare de metal, muţi pacheţelele pe farfurii şi serveşti.
Sursa + foto: www.foodnetwork.com