Somon marinat cu coriandru (inimă sănătoasă)
Somonul are un conţinut ridicat de Omega-3, iar studiile au arătat că un consum echilibrat de alimente bogate în aceşti acezi graşi este asociat cu un risc scăzut de boli cardiovasculare. Aşadar, dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, să reduci riscul de atac de cord şi de hipertensiune arterială, încearcă această reţetă senzaţională de somon marinat.
Ingrediente (4-6 porţii)
frunze de coriandru, tocate 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 căni de miere sucul de la o lămâie 4 bucăţi de somon sare, piper după gust
Mod de preparare
Într-o cratiţă, amesteci la foc mic coriandrul, usturoiul, mierea şi zeama de lămâie. Încălzeşti totul până când mierea este uşor topită, câteva minute. (Dar atenţie, să nu ţii prea mult pe aragaz, pentru că se ştie că mierea devine toxică). Iei cratiţa de pe foc şi laşi să se răcească pe îndelete.
Aşezi bucăţile de somon într-o tavă de copt şi condimentezi cu sare şi piper. Torni sosul cu miere şi condimente peste peşte, acoperi şi dai la frigider 10 minute.
Încingi grătarul şi îl ungi. Aşezi bucăţile de somon pe grătar, le frigi 5 minute pe fiecare parte sau până când carnea de peşte se desface uşor cu furculiţa. Sursa: allrecipes.com.