Spaghete cu broccoli la cuptor
Pentru oaspeţii chemaţi la cină, poţi prepara aceste spaghete cu broccoli la cuptor.
Ingrediente (4 porţii)
150 g broccoli 2 morcovi potriviţi 100 g mazăre 100 g fasole verde 80 g porumb fiert 3 roşii potrivite 400 g spaghete 75 g unt 350 g mozzarella sare piper oregano busuioc verde
Mod de preparare
Cureţi, speli, rupi broccoli bucheţele mici, iar morcovii îi tai cubuleţe. Pui legumele într-o crăticioară cu apă, adaugi mazărea şi fasolea verde şi le dai în câteva clocote. Pe parcurs, adaugi şi roşiile, descojite şi tăiate bucăţele. Scoţi legumele într-o sită şi le laşi câteva minute să se scurgă de apă, apoi adaugi porumbul fiert.
Pui apa la fiert cu o linguriţă de sare pentru spaghete. Când a dat în clocot, adaugi în oală spaghetele, le laşi 8-10 minute şi le pui la scurs.
Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi legumele 5 minute. Le pui într-un bol şi le amesteci cu pastele fierte, adaugi sare, piper şi oregano după gust.Ungi cu unt un vas termorezistent şi adaugi amestecul de paste cu legume. Deasupra razi mozzarella, apoi introduci spaghetele în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute. Serveşti pastele calde, ornate cu frunze proaspete de busuioc.