Spanac sotat, cu stafide şi seminţe de pin
Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K (o vitamină solubilă în grăsimi). De asemenea, are un conţinut ridicat de vitamina E, calciu, potasiu şi vitamina A. Dacă vrei să îţi menţii oasele sănătoase, consumă spanac şi bucură-te de o doză bună de vitamina K.
Aportul scăzut din această vitamină a fost asociat cu un risc mai mare de fracturi osoase. Consumând legume bogate în vitamina K, vei descoperi o metodă prin care vei modifica proteinele din structura oaselor, vei îmbunătăţi absorbţia calciului în oase şi vei reduce excreţia calciului, prin urină, spun specialiştii. Încearcă un preparat săţios, simplu şi rapid.
Spanac sotat, cu stafide şi seminţe de pin – Ingrediente
1 lingură ulei de măsline 1 felie groasă de pâine, prăjită şi făcută crutoane 1 căţel de usturoi zdrobit 25 g seminţe de pin, prăjite 50 g stafide 250 g spanac sare piper
Spanac sotat, cu stafide şi seminţe de pin – Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mic. Pui crutoanele, usturoiul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Căleşti, amestecând continuu, până când se rumenesc şi devin crocante.
Le scoţi din tigaie, adaugi seminţele de pin şi stafidele şi le mai ţii 2 minute pe foc, până se pătrund. Adaugi frunzele de spanac spălate şi uscate în prealabil şi le laşi în tigaia încinsă, să se soteze, câteva minute. Le scoţi pe o farfurie, presari crutoanele crocante şi serveşti.
Sursa + foto: www.recipetell.com