Supă de năsturel (hipertensiune)
Dacă vrei să reduci tensiunea arterială şi să o menţii la un nivel optim, încearcă supa de năsturel sau măcriş de baltă pe care ţi-o recomandăm astăzi. În doar 35 de minute, te vei bucura de gustul său bogat şi vei descoperi cât de multe beneficii se ascund în această plantă care se mai numeşte şi măcriş de baltă.
Oamenii care adoptă diete care au un conţinut scăzut de calciu, magneziu şi potasiu au riscuri mai mari de a suferi de hipertensiune arterială. Aceste minerale, după cum se ştie, reduc nivelul tensiunii arteriale şi contribuie la sănătatea pacientului.
Potrivit unui studiu din 2013, alimentele care conţin substanţe nutritive, cum este şi cazul năsturelului, au multiple beneficii pentru sănătatea sistemului vascular, inclusiv reducerea tensiunii arteriale şi inhibă agregarea plachetară (ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge).
De asemenea, năsturelul (sau măcrişul de baltă) conţine mari cantităţi de clorofilă, o substanţă care s-a dovedit a fi eficientă în blocarea efectelor cancerigene ale unor amine, generate atunci când frigi alimentele la o temperatură mare. Încearcă şi tu această reţetă de supă de năsturel, recomandată de Jamie Oliver.
Supă de năsturel (hipertensiune) - Ingrediente
2 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi ulei de măsline 400 ml supă de legume sau pui 3 legături de năsturel smântână cu conţinut redus de grăsime, pentru servire
Supă de năsturel (hipertensiune) - Mod de preparare
Cureţi şi tai cartofii, toci ceapa şi usturoiul. Într-o cratiţă mare, încingi puţin ulei de măsline, apoi sotezi cartofii, ceapa şi usturoiul până când vezi că ceapa este transparentă. Adaugi supa de legume şi fierbi la foc mic până când cartofii se înmoaie. Toci şi adaugi năsturelul şi fierbi la foc mic încă 3 sau 4 minute. Foloseşti un blender manual şi omogenizezi supa, pasând legumele, până obţii un amestec cremos. Serveşti supa de năsturel cu puţină smântână, dacă doreşti.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com.