Supă de pui cu găluşti din făină (fără gluten)
Deliciul unei seri în familie!
Ingrediente (4-6 porţii)
1 pui întreg 1 ceapă tocată 2 linguri ulei 2 foi dafin 5 morcovi, curăţaţi şi feliaţi 3 tije ţelină, tocate sare piper pătrunjel proaspăt 300 g făină fără gluten 2 ouă bătute 1 cup supă de pui 2 lingurişe praf de copt 1 lingură pătrunjel, tocat fin
Mod de preparare
Pui puiul întreg într-o oală mare şi îl acoperi cu apă, pui frunzele de dafin. Laşi să fiarbă cu capacul pus cam o oră, poţi îndepărta din când în când spuma de deasupra. În timp ce supa fierbe, pregăteşti ceapa, morcovii şi ţelina. Când puiul a foert deja de 50 de minute, încingi ulei într-o altă oală şi sotezi la foc mic ceapa, morcovii şi ţelina, cam 5 minute. Adaugi supa de la pui cu legume cu tot şi laşi să fiarbă.
Când a puiul s-a răit suficient pentru a-l manevra, îndepărtează-i pielea şi ia carnea de pe oase şi o adaugi în supă, apoi asezonezi cu sare şi piper.
Pentru găluşti, pui ingredientele uscate într-un bol, apoi adaugi ouăle bătute, pătrunjelul şi supa de pui. Amesteci bine. Compoziţia va fi densă şi lipicioasă. Din ea, iei cu linguriţa şi pui în supă. Acoperi oala cu capac şi laşi să fiarbă 20 de minute. Gustă şi asezonează dacă este necesar. Presari pătrunjel pe deasupra şi serveşti.
sursa: http://www.noshtastic.com