Supă de pui cu tăiţei şi mărar (imunitate)
Această supă este fără doar şi poate binevenită pentru oricine este bolnav, mai ales răcit. Această variantă de reţetă este una sănătoasă, având în vedere că este vorba despre tăiţei din făină integrală şi este săracă în sodiu.
Pentru 6 porţii Preparare 70 minute Ingrediente
10 căni supă de pui
3 morcovi, tocaţi
1 tijă ţelină, tocată
3 linguri ghimbir răzuit
6 căţei usturoi, pisaţi
150 g tăiţei din făină integrală
400-500 g piept de pui fiert, tăiat fâşii
3 linguri mărar tocat
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pune zeama la fiert într-o oală. Adaugă morcovii, tija de ţelină, ghimbirul şi usturoiu. Lasă pe foc 20 de minute până se înmoaie legumele.
Adaugă tăiţeii şi puiul şi lasă pe foc până se fac tăiţeii, cam 8-10 minute. Adaugă zeama de lămâie şi mărarul.
Per porţie: 267 calorii, 4 g grăsimi ( 2g saturate, 1 g monosaturate), 90 mg colesterol, 18 g carbohidraţi, 0 g zaharuri adăugate, 38 g proteine, 2 g fibre, 329 mg sodiu, 330 mg potasiu. Bogată în vitamina A.