Supă de pui (răceli, viroze)

23 octombrie 2015   Rețete de regim

Alimentele recomandate în caz de răceală şi gripă sunt: carnea albă de pui, de găină, de peşte, ouăle, iaurtul, usturoiul, morcovii, mierea, lămâile etc.

Ingrediente

3 morcovi 1 ţelină 1 albitură 1 mână mazăre 1 ceapă 2 cartofi 1/2 piept de pui dezosat 2 linguri ulei sare piper 1 crenguţă cimbru sau ce verdeaţă preferi 1 mână tăiţei zeamă de lămâie, opţional 2 l apă

Mod de preparare

Pui pieptul de pui la fiert, spumezi. Adaugi ceapa tăiată mărunt, ţelina, morcovii şi albitura tăiate rondele. Potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert până când se înmoaie uşor rădăcinoasele. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi mazărea. Fierbi, separat, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, tăiţeii. Serveşti supa caldă laolaltă cu tăiţeii şi verdeaţa mărunţită şi, dacă vrei, storci după gust şi zeamă de lămâie.

Mai multe