Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc
Pentru împătimiţii de paste avem o reţetă absolut delicioasă de tagliatelle cu ciuperci şi busuioc pe care o poţi pregăti la cină.
Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc - Ingrediente
150 g ciuperci proaspete 2 gălbenuşuri 150 g smântână grasă 1 mână frunze de busuioc proaspăt sare 200 g tagliatelle 1/2 piept de pui dezosat 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură de ulei 100 g parmezan ras sau caşcaval roşii cherry, pentru decor busuioc, pentru decor
Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc - Mod de preparare
Cureţi şi speli bine ciupercile. Le scurgi de apă într-o sită. Spargi ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi asezonezi cu frunze tocate de busuioc şi sare, după gust.
Fierbi tagliatellele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgi într-o sită, păstrezi o cană de fiertură şi eviţi să le speli sub jet de apă rece.
Speli pieptul de pui, îl tai fâşii, apoi îl pui într-o tigaie de teflon şi-l prăjeşti în puţin ulei. Îl rumeneşti uşor şi adaugi ciupercile tăiate. Mai laşi câteva minute, cât să se înmoaie ciupercile. Torni amestecul de gălbenuş cu smântână, pui trei linguri cu apă de la tagliatellele fierte şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, câteva minute.
Adaugi pastele peste sos, pui zeama de lămâie, parmezanul şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Serveşti pastele calde sau reci, decorate cu roşii cherry, parmezan ras şi frunze de busuioc.