Tartă cu fructe de vară
Combinaţia de piersici, caise, zmeură şi fistic este perfectă pentru o tartă uşoară de vară, numai bună de servit alături de cei dragi!
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt
coajă rasă de la o lămâie
2 linguri zahăr
3-4 linguri lapte
Pentru umplutură
250 g de iaurt gras
2 ouă
1 lingură de zahăr
2 cuburi de unt topite
1 păstaie de vanilie
5-6 caise bine coapte
1 piersică bine coaptă
50 g de fistic mărunţit
100 g de zmeură
Cum se prepară tarta
Pentru aluat – pune cuburile de unt în făina amestecată cu zahăr, mărunţeşte cu degetele până când compoziţia se transformă în firmituri, adaugă coaja de lămâie rasă, laptele şi amestecă până când obţii un aluat fraged, care se lasă 30 minute la frigider.
Imediat ce s-a răcit, întinde aluatul în forma de tartă unsă cu unt, înţeapă-l cu furculiţa şi dă-l 10 minute la cuptorul preîncălzit.
Pentru umplutură, în untul topit adaugă seminţele de vanilie, luate cu linguriţa din păstaia tăiată pe jumătate, pe lung. Toarnă untul aromat peste ouăle amestecate cu iaurt şi zahăr, până când compoziţia devine omogenă, după care adaugă fisticul mărunţit şi pune peste blatul de tartă. Spală bine fructele, taie în felii egale, pe lung şi pune-le peste umplutură.
Apoi dă tarta din nou la cuptor până când se rumeneşte uşor pe margini.