Tartă cu morcovi
Îţi recomandăm această tartă cu morcovi pentru zilele în care ai nevoie de un preparat uşor, din legume.
1 tavă
Dificultate medie
1 oră
Ingrediente
Pentru tartă:
250 g făină
2 gălbenuşuri
1-2 linguri apă rece
1 ou
100 g unt
1 praf de sare
Pentru umplutură:
250 g caşcaval ras
100 g brânză de vaci
2 ouă bătute
2 linguri smântână
sare
piper
ceapă verde tăiată rondele, pentru decor
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Freci untul cu gălbenuşurile, adaugi oul întreg, sarea, apa şi făina. Frămânţi aluatul şi îl dai la rece 30 de minute. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, cu pereţi detaşabili, îl înţepi şi îl coci în cuptorul preîncălzit, 10 minute. Scoţi tarta şi o laşi la răcorit.
Amesteci 200 g de caşcaval ras cu brânza de vaci, ouăle şi smântâna. Păstrezi restul de caşcaval pentru gratinat. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Umpli tarta în felul următor: aşezi un strat de felii de morcovi, unul de brânză cu ouă şi ultimul strat de morcovi. Presari caşcavalul rămas. Dai tava la cuptor până se rumeneşte. O serveşti decorată cu rondele de ceapă verde şi frunze de pătrunjel.