Terci de ovăz cu banane şi căpşuni (colesterol)
Acest preparat te ajută să menţii colesterolul la un nivel optim. Încearcă şi tu acest terci de ovăz cu banane şi căpşuni şi bucură-te de beneficiile sale.
Ingrediente
100 g fulgi de ovăz pentru terci ½ linguriţă scorţişoară 4 linguri zahăr 450 ml lapte degresat 3 banane, feliate 400 g căşuni, curăţate şi tăiate 150 g iaurt natural fără grăsimi scorţişoară, pentru servire
Mod de preparare
Amesteci fulgii de ovăz, scorţişoara, zahărul, laptele şi jumătate din cantitatea de banane feliate într-o cratiţă. Fierbi totul şi amesteci din când în când. Reduci flacăra şi fierbi 4-5 minute, amestecând constant.
Iei de pe foc şi împarţi cantitatea de terci de ovăz în 4 boluri, aşezi restul feliilor de banane, căpşunile şi o cantitate generoasă de iaurt. Pudrezi cu puţină scorţişoară.
Sursa: bbcgoodfood.com