Terină cu ouă şi spanac (pentru un ten tânăr)
Pentru un ten tânăr de invidiat, pe lângă remedii naturale, recomandăm şi o dietă adecvată. Iar în meniul tău poţi include această terină cu ouă şi spanac.
Ingrediente
300 g spanac 4 cartofi 1 ceapă 4 morcovi 6 ouă 6 linguri făină 1 praf de copt 150 g unt 150 ml lapte sare piper ulei
Preparare
Pui la fiert morcovii şi cartofii întregi. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi spanacul spălat peste ceapă, puţină apă şi laşi până se înmoaie, după care treci totul printr-o sită.
După ce au fiert cartofii şi morcovii, îi mixezi separat. Obţii astfel trei piureuri: unul de spanac, unul de cartofi şi unul de morcovi. În fiecare piure adaugi câte 50 g de unt, 50 ml lapte, două gălbenuşuri, două linguri de făină, sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine.
Baţi cele şase albuşuri spumă cu un praf de copt şi le împarţi egal în cele trei compoziţii de legume. Încorporezi albuşurile în fiecare compoziţie cu grijă, ca să nu se lase. Într-o
tavă de cozonac unsă şi tapetată întinzi uniform amestecul de spanac, apoi pe cel de morcovi şi la final pe cel de cartofi. Dai terina la cuptor pentru 35 de minute.