Tocăniţă de toamnă cu pui (pentru sănătatea inimii)

24 septembrie 2015   Rețete de regim

Această tocăniţă de toamnă cu pui are trei vedete ale toamnei: mere, morcovi şi păstârnac.

Ingrediente

5 linguriţe ulei 500 g pui, curăţat de pieliţe şi tăiat în bucăţi 1 ceapă tocată 4 bucăţi păstârnac, curăţat şi tocat 2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi 2 linguriţe rozmarin proaspăt sau jumătate de linguriţă uscat sare piper 4 căni supă pui 2 mere, curăţate şi tocate 2 linguriţe oţet

Mod de preparare

Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la flacără medie. Pui puiul şi laşi pe foc, amestecând din când în când, până se pătrunde. Apoi îl transferi pe o farfurie. Adaugi restul 3 linguriţe de ulei în oală. Adaugi ceapa, păstârnacul, morcovii, rozmarinul, sare şi piper şi laşi pe foc, amestecând până se înmoaie legumele, 3-5 minute. pui supa şi merele şi laşi să clocotească la flacără mare. Dai focul mai încet şi laşi fiarbă încă 8-10 minute. Repui puiul în oală şi pui şi oţetul.

Mai multe