Tort de cacao cu fistic (fără zahăr)
Pentru cei care suferă de diabet, dar şi pentru cei care ţin regim de slăbit această reţetă de tort de cacao cu fistic, o prajitura fără zahăr este binevenită.
Ai nevoie de
Pentru aluat
350 g făină 200 g unt 4 ouă 40 g cacao 100 g îndulcitor 1 praf sare 150 ml lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie
Pentru glazură
200 g ciocolată Sweet&Safe
50 g fistic zdrobit
Mod de preparare
Amesteci cacaua cu făina şi cu praful de copt. Topeşti untul şi încălzeşti laptele.
Mixezi ouăle cu îndulcitorul până devin albe şi cremoase. Încorporezi în ele, alternând, făina, untul şi laptele, sarea, amestecând continuu. Adaugi coaja de lămâie şi omogenizezi.
Întinzi hârtie de copt, cu partea lucioasă în sus, într-o tavă rotundă şi torni aluatul. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când trece testul scobitorii.
Între timp, prepari glazura pentru acest tort de cacao cu fistic. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o torni peste prăjitura călduţă, apoi presari fisticul.
Dai acest tort de cacao cu fistic la frigider pentru cateva ore.
sursa foto: StockFood