Tort de ciocolată cu zmeură, fără făină
Încearcă un desert uşor de preparat cu ciocolată şi zmeură, fără făină, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
Pentru blat
350 g ciocolată 12 linguri unt 5 ouă 200 g zahăr 1 ½ linguriţă extract de vanilie ¼ linguriţă sare 2 linguri apă 40 g pudră de cacao neîndulcită
Pentru glazură
113 g ciocolată
3 linguri unt
zmeură, după gust
zahăr pudră, după gust
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 150 °C. Ungi o tavă cu puţin unt, apoi presari în ea puţină pudra de cacao. Într-un bol, dai la microunde ciocolata tăiată bucăţele împreuna cu untul, aproximativ 2 minute până este aproape topit. Amesteci până când se topeşte complet şi obţii o compoziţie omogenă.
Mixezi ouăle aproximativ 1 minut. Adaugi zahărul, vanilia, sarea şi apa şi amesteci până ce compoziţia şi-a dublat volumul. Încorporezi treptat ciocolata topită, rece. Mixezi încă aproximativ 30 de secunde. Combini cu pudra de cacao. Torni compoziţia în tavă şi dai la cuptor 40-45 de minute sau până ce trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 30 de minute. Acoperi cu folie şi dai la rece în tavă 6 ore sau peste noapte. Răstori blatul astfel încât partea de jos să fie sus, apoi îndepărtezi folia.
Pentru glazură, topeşti ciocolata împreună cu untul la microunde, până obţii un amestec omogen. Laşi să se răcească puţin apoi torni peste blat. Nivelezi. Decorezi cu zmeură. Serveşti cu zahăr pudră.
Sursa http://www.glorioustreats.com