Turte cu brânză sărată şi sos pesto

5 septembrie 2017   Rețete de regim

Celebrele turte ale bunicii sunt atât de bune cât timp sunt calde, încât le poţi mânca simple. Dar dacă le ungi cu sos pesto şi presari brânză sărată, vei avea un fel de mâncare excepţional.

De ce ai nevoie pentru turte

1 linguriţă drojdie uscată

350 ml apă

2 linguri ulei

650 g făină

1 praf de sare

Pentru sos

2 căţei de usturoi

1 praf de sare

400 g busuioc

50 g nuci

100 ml ulei de măsline

100 g parmezan

2 linguri unt

2 linguri apă fierbinte

100 g brânză sărată

Cum se prepară turtele

Dizolvi drojdia în puţină apă caldă, o freci cu 2-3 linguri de făină, până obţii o pastă, pe care o laşi la crescut, 10-15 minute. Cerni făina, o amesteci cu sarea, adaugi maiaua, uleiul şi începi să frămânţi, adăugând treptat apă caldă. Când obţii un aluat elastic, dar nu foarte tare, îl acoperi şi-l laşi la crescut până când îşi dublează volumul.

Îl împarţi în bucăţi egale, pe care le întinzi în foi nu foarte subţiri. Laşi turtele la crescut 20 de minute, apoi le coci, fie în tigaie, fără ulei, fie la cuptor.

Pentru sos, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până obţii o pastă.

Ungi turtele cu sos şi presari brânză sărată.

Sursa http://www.savingdessert.com

http://www.savingdessert.com

Mai multe