Vinete umplute

30 august 2017   Rețete de regim

Indiferent cum alegi să le găteşti, vinetele sunt pur şi simplu delicioase, oferind o savoare deosebită mâncărurilor tale.

Ingrediente 400 g carne de vită, tocată 2 vinete mari 4 roşii 130 g mozzarella 100 ml vin roşu 2 linguri pastă de tomate 2 linguri ulei pătrunjel sare piper

Mod de preparare

Speli bine vinetele, apoi le tai pe jumătate, pe lungime, inclusiv codiţele. Îndepărtezi cu grijă miezul şi îl tai cubuleţe. Presari peste ele puţină sare şi le dai deoparte 20 de minute, până lasă zeamă, pentru a nu fi amare. Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins carnea tocată, 5-6 minute, până când îşi schimbă culoarea. Adaugi pasta de tomate, pulpa de vinete, apoi torni vinul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Amesteci încă 5 minute. Iei de pe foc şi încorporezi mozzarella. Umpli bucăţile de vinete cu această compoziţie, apoi aşezi deasupra roşiile tăiate feliuţe. Dai la cuptor, 15 minute. Serveşti, dacă doreşti, cu frunze de pătrunjel.

Mai multe