2 preparate pentru o cină romantică de Valentine's Day
Sentimentele pot fi exprimate în cele mai diverse moduri, iar mâncarea a fost întotdeauna unul dintre ele. Iată o idee de cină romantică de Valentineʼs Day: două preparate deosebite, dar uşor de preparat chiar şi de un novice în bucătărie. Impresionează persoana iubită şi pregăteşte-le şi tu!
Tartine cu pastă de creveţi
Ingrediente
10-12 felii pâine cu secară
200 g creveţi decorticaţi, congelaţi
100 g brânză grasă de vaci
100 g smântână fermentată
1/ linguriţă fulgi de chili, opţional
½ legătură mărar
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
Fierbi creveţii în apă clocotită cu puţină sare 4-5 minute, îi scurgi, îi laşi la răcit, apoi îi tai mărunt şi îi pui într-un castron. Adaugi brânza de vaci fărâmiţată, smântâna, mărarul tocat, zeama de lămâie şi, dacă doreşti, fulgii de chili. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi amesteci compoziţia.
Cu un inel de inox sau cu forma dorită, decupezi bucăţi din feliile de pâine. Pui câte o lingură din pasta de creveţi pe pâine şi decorezi tartinele cu frunze de mărar.
Paste cu sparanghel şi roşii cherry
400 g paste scurte, după preferinţă
400 g sparanghel verde
40 g unt
300 ml smântână lichidă (15% grăsime)
10-12 roşii cherry
40 g parmezan ras
busuioc proaspăt
sare
piper
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le laşi la scurs. Între timp, speli sparanghelul, îl cureţi şi îndepărtezi partea lemnoasă de la bază. Îl tai bucăţi de 2-3 cm şi îl fierbi 2 minute în apă clocotită cu sare.
Pui untul la topit într-o cratiţă, apoi adaugi sparanghelul. După un minut, torni smântâna lichidă, adaugi pastele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii pe foc 2 minute, să se întrepătrundă aromele. Tai roşiile jumătăţi şi le adaugi peste paste. Serveşti pastele calde, cu parmezan ras, decorate cu frunze de busuioc.
FOTO Shutterstock