3 deserturi care nu îngraşă. Doar din ingrediente naturale, cu puţine calorii
Tentaţii dulci sunt la tot pasul, în cofetării, pastierii şi pe rafturile supermarketurilor. Însă, un desert aparent nevinovat poate conţine foarte multe calorii şi foarte mult zahăr. Îţi recomandăm aceste trei reţete de prăjituri care nu îngraşă, făcute doar din ingrediente naturale şi sănătoase. Dacă vei consuma doar o porţie mică pe zi, nu ai de ce să-ţi faci probleme!
Iaurt îngheţat cu fructe
Ingrediente
400 g zmeură sau fructe după preferinţă (afine, căpşune)
600 g iaurt grecesc (4% grăsime)
50 g zahăr pudră
zeama de la ½ lămâie
4 linguri miere
1 linguriţă extract de vanilie
Speli zmeura şi pui trei sferturi din cantitate în blender, împreună cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Mixezi până obţii un piure. Pui piureul în forme sau în pahare de plastic de unică folosinţă şi le dai la congelator o oră.
Amesteci iaurtul cu mierea şi extractul de vanilie şi îl distribui în mod egal în forme, peste piureul de zmeură. Dai din nou la congelator 1-2 ore.
Tai grosier zmeura rămasă, o presari peste iaurt şi înfigi în mijlocul formelor beţişoare de lemn. Pui din nou în congelator câteva ore. Îl ţii 10-15 minute la tempertura camerei înainte de a-l servi şi îl decorezi după imaginaţie.
Desert cu kiwi la pahar
Ingrediente
100 g fulgi de ovăz
4 linguri miere
50 g migdale crude
400 g iaurt cremos (5% grăsime)
1 linguriţă esenţă vanilie
4-5 kiwi
Amesteci fulgii de ovăz cu 2 linguri de miere, apoi întinzi un strat subţire într-o tavă cu hârtie de copt. Coci la 160 °C 15 minute sau până se rumenesc şi devin crocanţi. Îi scoşi şi îi laşi la răcit. Pui migdalele într-o tavă şi le dai la cuptor 10-12 minute, la 160 °C.
Amesteci iaurtul cu restul de miere şi cu esenţa de vanilie, cureţi fructele de coajă şi le tai cuburi. În pahare, aşezi un strat de fulgi, unul de iaurt, unul de kiwi şi din nou iaurt. Decorezi desertul cu migdale şi fulgi crocanţi.
Fursecuri cu fulgi de ovăz
100 g unt
120 g zahăr brun
30 g făină
esenţă de vanilie
1 praf de sare
1 ou
170 g fulgi de ovăz
Dai drumul la cuptor şi-l setezi la 170 °C, apoi tapetezi o tavă dreptunghiulară.
Combini untul cu zahărul şi le aşezi pe foc, amestecând constant, până se omogenizează. Dai deoparte, încorporezi făina, sarea şi esenţă de vanilie, după gust. Laşi 10 minute să se răcorească compoziţia, încorporezi oul, apoi fulgii de ovăz şi omogenizezi.
Iei câte o lingură de compoziţie, o aşezi în tavă şi o nivelezi în aşa fel încât să obţii un biscuit rotund şi subţire. Procedezi la fel cu restul compoziţiei, având grijă să laşi loc între biscuiţi.
Dai tava la cuptor, la aceeaşi temperatură, 8 minute, până când marginile fursecurilor încep să se rumenească. Le laşi să se răcorească, înainte să le scoţi din tavă. Procedezi la fel cu restul compoziţiei rămase.
FOTO Shutterstock