Arancini, chiftele din orez
Arancini, chiftele din orez: Îţi prezentăm o reţetă de chifteluţe din orez delicioase şi sănătoase, pline de vitamine şi legume. Nu durează mult să le faci şi le poţi servi ca aperitiv sau ca fel principal, alături de o salată de primăvară.
Ingrediente pentru chiftele din orez:
500 g orez 3 gălbenuşuri 100 g parmezan sare 25 g unt 200 g carne de vită 100 ml vin roşu 50 g mazăre 1/2 morcov 2 linguri de ulei 1 lingură paste de tomate sare piper pesmet 2 ouă 1 ceapă ulei pentru prăjit
Mod de preparare chiftele din orez:
Fierbi orezul în 500 ml de apă cu sare. Amesteci uşor şi ţii până când scade apa, apoi dai deoparte. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea, morcovul tocat şi mazărea. Acoperi şi laşi să fiarbă până scade apa, apoi adaugi pasta de tomate, vinul, sare şi piper, după gust.
Ţii pe foc până scade compoziţia, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Amesteci orezul cu parmezanul ras, gălbenuşurile şi untul. Iei cu mâna umedă orez, formezi o bilă, pe care o aplatizezi şi pui în mijloc umplutura de carne. Înveleşti umplutura cu orez, apoi o dai prin ou bătut şi pesmet. Chiftelele trebuie să aibă mărimea unei mingi de tenis. Le rumeneşti în ulei încins pe toate părţile.