Banane congelate cu ciocolată şi cocos

17 septembrie 2019   Rețete

Vrei un desert rece, delicios şi sănătos? Atunci prepară această reţetă de banane congelate cu ciocolată şi cocos. E uşor de făcut şi e potrivit pentru cei mici!

Banane congelate cu ciocolată şi cocos

Ingrediente 2 porţii

  • 1 banană
  • beţe pentru îngheţată

Pentru învelişul de ciocolată:

  • 510 g ciocolată neagră 
  • 3 linguri ulei de cocos

Topping:

  • nucă de cocos mărunţită, după gust

Prepară şi: Macaroane cu brânză şi dovleac

Mod de preparare

Tăiaţi banana în jumătate, pe orizontală.

Introduceţi beţişoarele în mijlocul jumătăţilor de banană. Transferaţi bananele pe o tavă de copt căptuşită cu hârtie şi congelaţi până devin solide.

Într-un pahar înalt sau cană, adăugaţi ciocolata şi uleiul de cocos. Băgaţi la microunde la intervale de 30 de secunde, timp de 1 minut şi jumătate, şi amestecaţi până devine neted.

Puneţi amestecul pe o farfurie. Se tăvălesc bananele în stratul de ciocolată, apoi se adaugă toppingul.

Puneţi bananele la congelator până când sosul de ciocolată s-a întărit. Poftă bună!

Prepară şi: Reţetă Mojito cu lime

Sursa

Mai multe