Bărcuţe din aluat, potrivite şi pentru dulce, şi pentru sărat
Reţeta englezească de Yorkshire sau de bărcuţe din aluat este una dintre cele mai simple şi rapide antreuri care se pot pregăti şi prepara. Nu ai nevoie decât de lapte, făină, ouă, ulei şi o tavă specială de brioşe. Încearcă!
Ingrediente
- 200 g făină albă
- 2-3 ouă
- 300 ml lapte
- ulei vegetal
- sare, după gust
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un bol, spargi ouăle şi le baţi cu un praf de sare. Torni laptele, amesteci, şi dai deoparte câteva minute. Cerni treptat făina. Omogenizezi compoziţia şi o dai deoparte 30 de minute. Textura nu trebuie să fie foarte groasă.
Umpli fiecare formă dintr-o tavă specială pentru brioşe cu o lingură de ulei vegetal. Bagi tava la cuptor câteva minute până se încinge uleiul. Ulterior, o scoţi şi torni compoziţia în fiecare formă, doar 3 sferturi, nu cu vârf!
Laşi la cuptorul încins aproximativ 20 de minute până capătă o culoare aurie.
Le serveşti ca atare ori ca aperitiv, cu umplutură dulce sau sărată.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Coşuleţe cu ouă şi mărar.