Basbousa cu griş, reţeta turcească de gogoşele însiropate
10 august 2017
Rețete
Vrei să prepari un desert uşor şi delicious? Mai jos ai reţeta unui amestec de brânză în aluat însiropat!
De ce ingrediente ai nevoie
150 g brânză de vaci 100 g griş 50 g unt 2 ouă 1 plic praf de copt
Pentru sirop ai nevoie de
400 g zahăr
2 pahare de apă
Cum prepari desertul
Pregăteşte mai întâi siropul şi lasă-l deoparte.
Sfărâmă brânza, amestec-o cu celelalte ingrediente. Rupe bucăţele mici din aluat astfel obţinut, formează bile şi aplatizează-le uşor.
Pune-le într-o tavă unsă. Coace-le în cuptorul încins dinainte, până se rumenesc.
Fierbe-le în sirop 15 minute. Lăsă-le să se răcească şi serveşte-le presărate cu nuci sau fistic, tocate mărunt.