Basbousa cu griş, reţeta turcească de gogoşele însiropate

10 august 2017   Rețete

Vrei să prepari un desert uşor şi delicious? Mai jos ai reţeta unui amestec de brânză în aluat însiropat!

De ce ingrediente ai nevoie

150 g brânză de vaci 100 g griş 50 g unt 2 ouă 1 plic praf de copt

Pentru sirop ai nevoie de

400 g zahăr

2 pahare de apă

Cum prepari desertul

Pregăteşte mai întâi siropul şi lasă-l deoparte.

Sfărâmă brânza, amestec-o cu celelalte ingrediente. Rupe bucăţele mici din aluat astfel obţinut, formează bile şi aplatizează-le uşor.

Pune-le într-o tavă unsă. Coace-le în cuptorul încins dinainte, până se rumenesc.

Fierbe-le în sirop 15 minute. Lăsă-le să se răcească şi serveşte-le presărate cu nuci sau fistic, tocate mărunt.

Mai multe