Biscuiţi bicolori cu gem de zmeură
Biscuiţi bicolori cu gem de zmeură: Aceşti biscuiţi dubli, cu umplutură de gem de zmeură sunt perfecţi pentru o gustare, alături de un ceai sau o cicocolată caldă.
Biscuiţi bicolori cu gem de zmeură
Aceşti biscuiţi dubli, cu umplutură de gem de zmeură sunt perfecţi pentru o gustare, alături de un ceai sau o cicocolată caldă.
Dificultate medie/Preparare: 2 h/15 bucăţi
Ingrediente
Pentru biscuiţi
250 g făină
150 g unt
150 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 ou
50 g cacao
Pentru umplutură
100 g gem de zmeură
Pentru glazură
75 g zahăr pudră
1 lingură zeamă lămâie
Pentru ornat
miez de nucă
Reţetă biscuiţi bicolori cu gem de zmeură
Mod de preparare:
Mixezi untul, ţinut la temperatura camerei, cu zahărul până devine o spumă. Adaugi oul şi continui să amesteci. Încorporezi făina şi praful de copt. Împarţi compoziţia în două bucăţi, iar într-una pui cacao.
Dai aluatul la frigider o oră. Întinzi din fiecare bucată de aluat o foaie de 4 milimetri grosime, apoi decupezi biscuiţii folosind forme rotunde, cu diametrul mai mare (pentru aluatul fără cacao) şi forme zimţate, cu diametrul mai mic (pentru aluatul cu cacao). Dai biscuiţii la cuptor, la 180 °C, aproximativ 15 minute. Când se răcesc, pui o linguriţă de gem de zmeură peste biscuiţii albi şi îi aşezi deasupra pe cei cu cacao.
Faci o glazură din zahăr pudră şi zeamă de lămâie şi ungi cu ea biscuiţii cu cacao. Lipeşti pe fiecare câte un miez de nucă, după gust şi îi serveşti.
FOTO: Profimedia