Borş sârbesc cu carne de porc

7 iunie 2013   Rețete

Unstensila principală folosită la mesele sârbilor era până nu demult lingura, datorită meniurilor bogate în ciorbe groase, supe şi mâncăruri cu sos abundent. Astăzi, vă prezentăm o reţetă delicioasă de borş sârbesc cu carne de porc şi legume de sezon.

Ingrediente

500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă albă ½ dovlecel ½ vânătă 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 cartofi mici 1 ardei gras verde sare, piper pătrunjel 1 ardei gras galben 2 linguri praf de borş 3 linguri orez

Preparare

Fierbi carnea porţionată în apă cu sare şi ai grijă să îndepărtezi spuma formată. Tai legumele astfel: ardeii pe lungime, ceapa în sferturi, roşile felii, vânăta, cartofii şi dovlecelul cuburi, iar morcovii îi dai pe răzătoare. Adaugi legumele şi orezul în supă când carnea e aproape fiartă. Legumele un trebuie lăsate mult la fiert, deoarece trebuie să rămână „al dente”.

Este suficient să le ţii pe foc 15-20 de minute. Pui sare şi piper şi laşi să fiarbă totul, la foc mediu. Mai poţi adăuga apă dacă ciorba scade. Ai grijă: la final, ciorba trebuie să fie mai groasă decât reţeta noastră tradiţională. Cu câteva minute înainte să stingi focul, adaugi praful de borş (sau borş lichid). Dai în 2-3 clocote. Stingi focul, adaugi pătrunjel şi acoperi, ca să se aromatizeze bine. Ciorba o serveşti caldă.

Mai multe