Brioşe

27 decembrie 2013   Rețete

Masa de Crăciun trebuie să fie plină de bunătăţi, armonioasă şi bine aranjată. Ingredientele secrete vor fi culoarea şi dragostea pe care le veţi pune în fiecare farfurie.

Ingrediente:

2 ¼ căni de făină 1 1/3 căni de zahăr 3 linguriţe de praf de copt ½ linguriţe de sare ½ cană margarină sau unt sau grăsime pentru frăgezirea aluatului 1 cană lapte 1 linguriţă de vanilie 2 ouă mari

8 linguriţe de unt

1 ½ cani zahăr pudră

2 linguri de lapte

zahăr cristal colorat

bombonele colorate decorative

bomboane (culori şi forme variate)

bezea

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Puneţi pe tavă formele pentru brioşe. Combinaţi făina, zahărul, praful de copt şi sarea într-un castron mare. Adăugaţi pe rând untul, laptele şi vanilia şi bateţi constant aproximativ un minut. Amestecaţi bine cu o spatulă. Adăugaţi ouăle, bateţi timp de un minut şi amestecaţi iar compoziţia. Continuaţi să bateţi compoziţia până este gata.

Cu o lingură luaţi din compoziţia rezultată şi umpleţi formele pentru brioşe, aveţi grijă să nu fie foarte pline. Coaceţi brioşele timp de aproximativ 20 – 25 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi o lăsaţi să se răcească cam 5 minute.

Când brioşele s-au răcit, decoraţi-le după imaginaţia voastră. Poate vă vor inspira următoarele fotografii!

Dificultate medie

Sursa: food.com

Mai multe