Budincă de griş
Iată cum îi poţi face fericiţi pe cei mici. Cu singuranţă vor fi foarte încântaţi de acest desert.
Ingrediente:
1 ceaşcă de griş 2 ouă 1 l lapte 50 g unt 8 linguri zahăr coaja rasă de la 1 lămâie sare
Mod de preparare:
Speli lămâia şi o dai prin răzătoare. Ai grijă să eviţi partea albă, deoarece este amară. Pui pe foc laptele împreună cu coaja de lămâie şi 6 linguri de zahăr, iar când începe să dea în clocot adaugi grişul în ploaie, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. După ce grişul a fiert, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.
Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le amesteci cu un praf de sare. Adaugi în griş albuşurile, gălbenuşurile şi untul la temperatura camerei şi omogenizezi.
Într-o cratiţă topeşti restul de zahăr şi îmbraci pereţii tăvii cu el. După ce s-a răcit adaugi budinca de griş, nivelezi şi dai vasul la cuptor pe baie de aburi până se rumeneşte.
FOTO: StockFood