Budincă de orez cu lapte şi nucă de cocos
Poate fi un mic dejun târziu de weekend sau poate fi un desert cu arome exotice. Laptele de cocos dă un gust special acestei budinci clasice de orez. Încearcă acestă variantă deliciioasă!
Nuca de cocos este un aliment complet, din care se poate folosi totul: miezul, apa de cocos, laptele şi uleiul de cocos. Miezul alb poate fi consumat crud sau în formă deshidratată (fulgi), este bogat în proteine, vitamina B, zinc, fosfor şi fier. De asemenea, uleiul de cocos este benefic pentru sănătate, deoarece conţine acid lauric, care are efecte antivirale şi antibacteriene.
Acest preparat conţine atât lapte de cocos, cât şi fulgi de cocos, astfel că aroma inconfundabilă a acestui fruct va fi şi mai pregnantă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
400 g orez
750 ml lapte integral
200 ml lapte de cocos din conservă
miere, după gust
1 praf de sare
esenţă de vanilie
1 linguriţă scorţişoară pudră
100 g fulgi de cocos
Fierbi orezul cu laptele integral şi de cocos, sarea, amestecând ocazional să nu se prindă. După ce orezul s-a fiert şi a crescut în volum, dai deoparte. Adaugi fulgii de cocos, miere şi esenţă de vanilie, după gust, scorţişoara şi amesteci până la omogenizare. Serveşti budinca de orez caldă şi o decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock